De Banjaard

De "oude" Banjaard is begin jaren 60 gerealiseerd. Op royale kavels met veel groen staan ongeveer 140 verschillende bungalows. Een toplocatie aan zee voor toeristen uit Nederland, Duitsland en België.

In het naast gelegen Banjaard Residence zijn diverse faciliteiten beschikbaar zoals kampwinkel, fietsverhuur, zwembad, restaurant, midgetgolf etc.


Strand en zee

Zeeland heeft meer zon-uren dan andere delen van Nederland. Het Banjaardstrand kent al diverse jaren het predikaat 'schoonste strand van Nederland'. Op het strandpaviljoen kan worden gegeten en gedronken. Tevens verhuren zij strandhuisjes, stoelen en windschermen.


Hotel & Spa/Wellness

Bij de ingang van het bungalowpark staat het comfortabele Fletcher hotel/restaurant. Het complex heeft een riant zonnig terras en een spa/wellness.


Veere

Veere, een pittoreske plaats aan het Veerse meer was vroeger een zeehaven. De oude welvaart vindt zijn oorsprong de handel met Schotland en is terug te vinden in de prachtige oude panden aan de haven en stadhuis.


Domburg

De badplaats Domburg is per fiets goed bereikbaar. Vrijwel het hele jaar is dit een levendige plaats met terrassen en restaurants. 


Middelburg

Middelburg is een stad met geschiedenis, gezellig centrum, historische panden, antiekwinkels en rondom het centrale plein diverse restaurants en cafe's.  


Goes

Een bezoek aan Goes mag niet worden overgeslagen. Mooie winkelstraten met diverse mooie boetieken, prachtige oude panden en oude binnenhaven die volop leeft in de zomer. Op zaterdag en dinsdag is er markt op de Grote markt in Goes.


Kitesurfen

Bij vrouwenpolder aan zeekant van de Veerse dam vinden kitesurfers hun stek. Kleurrijke doeken vliegen er sierlijk door lucht gevolgd door de nodige sprongen van de kitesurfers. Een strandwandeling is de moeite waard.


Windsurf(les)

In de 70'er jaren werd er al op het Veerse meer gewindsurft. Een soort bakermat in Nederland. Tot op de dag van vandaag. Diverse windsurfscholen zijn er gevestigd  onder andere vlak bij de Banjaard aan de Veerse dam.


Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering als kroon op het werk van de Deltawerken. Indrukwekkend om te zien. Een bezoek aan werkeiland Neeltje Jans is meer dan de moeite waard.


Eten&drinken op het strand

De "oude" Banjaard met zijn eigen trapopgangen naar het strand voeren je al snel langs de strandtent "Banjaardstrand". Niet alleen zijn daar strandhuisjes, stoelen etc te huren maar is het genieten op het deels overdekte terras. Zie ook www.banjaardstrand.nl.


Visafslag Colijnsplaat

Colijnsplaat ligt vlak bij de Banjaard. Wekelijks op donderdagmiddag vindt daar de visafslag plaats. De moeite waard om een keer te bezoeken.

 


Golf

In de directe nabijheid liggen 2 golfbanen. Zo heeft Domburg een 9 holes linksbaan in de duinen en heeft Goes een fraaie 18 holes baan.